Tel: 022 - 67 51 444
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Marktbewerking - klantrelatieplanning

U zult in het kader van marktbewerking de klantpyramide herinneren met een klein aantal strategische accounts en een groot aantal kleine accounts. Vanuit winstmarge en portfolio perspectief zullen de meeste B2B ondernemingen hun outbound verkoopteam laten concentreren op een kleine groep key accounts. Voor de mkb markt dienen efficiŽnte verkoopdistributie oplossingen te worden opgezet. In de praktijk merken wij dat er veel winst te behalen valt voor optimalisatie van marktbewerking.

Verkoopcapaciteit in lijn met territory potentieel

In de praktijk is de marktbewerking lang niet altijd effectief omdat er onvoldoende rekening wordt gehouden met de verkoopcapaciteit, de vaardigheden van de verkoper en het business potentieel van klanten. Er is vaak sprake van onbalans tussen verkooprayons. Belangrijke prospects worden te weinig bezocht vanwege onvoldoende focus of te grote verkooprayons. Daarnaast speelt een vervanging of herstructurering van verkopers een impact bij het vergroten van de disbalans. Wij adviseren om uw marktbewerking onder de loep te laten nemen en deze opnieuw op te lijnen in lijn met uw business strategie.

Klantsegmentatie & datmining

Market Mind is expert in datamining om uw marktpotentieel in kaart te brengen, uw mogelijke klanten te segmenteren en uw huidige verkoopactiviteiten haarfijn te simuleren. Vanuit deze simulatie worden de verbeterpunten snel inzichtelijk. Deze informatie biedt een prima basis voor goed onderbouwde adviezen omtrent uw marktbewerking en hogere verkoopproductiviteit. Uiteraard begeleiden wij u tevens met het opzetten van een effectieve klantrelatieplanning met behulp van excel files die u kunt importeren in uw CRM systeem.